Inkl. moms
Exkl. moms

Välj rätt T-Shirt för Tryck

Så väljer du rätt T-Shirt för Tryck

Tryck på T-shirtsNär du letar efter den perfekta T-shirten för tryck, är det viktigt att inte bara fokusera på priset utan även på kvaliteten. En högkvalitativ T-shirt är oftast gjord av ringspunnet bomull, vilket ger en mjuk och behaglig känsla. För att säkerställa att din T-shirt håller formen och kvaliteten efter flera tvättar, bör du överväga följande faktorer:

Sammanfattning — Hur du väljer rätt T-shirt för Tryck

 • Pris kontra kvalitet
  En billig T-shirt kan verka som ett fynd, men risken finns att den blir oformlig och hålig efter några tvättar. Investera i en tröja av högre kvalitet för längre hållbarhet. Söker du även efter T-shirts med eko-tyg så går kvalitet och pris upp.
 • Ytvikt
  Ytvikten, som ofta anges i gram per kvadratmeter (g/m²), påverkar hur tung och tjock tröjan känns. Standardtröjor ligger runt 140-160g/m², vilket ger en god balans mellan komfort och hållbarhet.
 • Storlekar
  Eftersom det inte finns någon standardiserad storlekstabell för T-shirts, är det viktigt att jämföra mått på favorittröjan med storleksguiden från tillverkaren eller tryckeriet.
 • Hållbarhet
  Hållbarheten beror på flera faktorer såsom kvaliteten på trycket, tröjans förmåga att behålla passform och färg efter tvätt, samt sömmarnas kvalitet.

Tips: Dela gärna med dig av dina åsikter och behov så ser vi till att erbjuda T-shirts som möter just dina förväntningar.

Se mer av våra kategorier av T-shirts för Tryck

Läs mer hur du väljer rätt T-shirt för Tryck

Att välja rätt T-shirt för tryck handlar om att hitta en balans mellan pris, komfort och hållbarhet. Genom att fokusera på kvalitet framför pris säkerställer du att din investering varar längre, med T-shirts som behåller sitt utseende och känsla tvätt efter tvätt.

Pris

En bra t-shirt kostar lite pengar. Ofta är det lätt att snåla på tröjan för att få ett bättre totalpris på sin order, men detta brukar bara sluta med att din tröja är full av hål och är oformlig efter 3-4 tvättar.

Vi testar ständigt nya tröjor på marknaden och har valt ut de vi gillar bäst. Våra t-shirtar är gjorda i ringspunnet bomull vilket gör t-shirten mjuk och skön.

Vad som är en bra t-shirt finns det många åsikter om. Att ta fram en tröja som våra kunder gillar är det vi strävar efter. Hör gärna av er med era åsikter så ska vi försöka besvara våra kunders efterfrågan.

Kvalitet över pris

En bra T-shirt definieras inte bara av priset utan av dess hållbarhet och hur den känns att bära. Vi strävar efter att hitta den perfekta balansen mellan komfort och hållbarhet, och vi uppmuntrar våra kunder att dela med sig av sina åsikter för att vi ska kunna möta deras behov ännu bättre. Ytvikten på en T-shirt, mätt i gram per kvadratmeter, är en viktig faktor att beakta då den påverkar både känslan och kvaliteten på tröjan. Även om en tyngre tröja inte nödvändigtvis är av högre kvalitet, tenderar standardtröjor på 140-160g/m² att erbjuda en bra balans mellan tyngd och komfort.

Ytvikt

Ytvikten mäts i gram per kvadratmeter och anges t ex. ofta 160g/m2. Ytvikten är det som avgör hur tung och tjock tröjan känns och den påverkar även i viss mån hur tröjan upplevs kvalitetsmässigt. Det är dock inte säkert att en tröja med 220g/m2 i ytvikt har högre kvalitet än en med 150g/m2. Det enda som är säkert är att den är tyngre.

De normala standardtröjorna brukar ligga runt 140-160g/m2 och detta brukar upplevas som en relativt normal tjocklek/tyngd. Det finns dock tröjor som har upp emot 250-300g/m2.

Storlekar

Det finns inga standardiserade mått för t-shirts. Alla har olika måttabeller och därför är det alltid viktigt att mäta din favorittröjas bredd och höjd innan du väljer storlek hos en försäljare eller ett tryckeri. Vi anger alla våra mått på vår plaggsida.

Hållbarhet

Hållbarheten hos tröjan har flera aspekter. Dels ska trycket hålla sig oförändrat på t-shirten vid normal tvätt. Tröjan ska även behålla sin passform även efter 50 tvättar. Det samma gäller färgen. Viss blekning sker alltid men den ska inte vara tydlig. Till sist måste sömmarna hålla hög kvalitet så att man inte får hål i armhålorna och kragen.

Slutord

Att välja kvalitet före pris när det gäller T-shirts garanterar inte bara en produkt som ser bättre ut och känns bättre; det är också en investering i längre hållbarhet. Vi på Attitude.se är engagerade i att erbjuda tryck på T-shirts som du kommer att vara nöjd med långt in i framtiden.

Sedan 2003 har Attitude.se varit det självklara valet för företag och privatpersoner som söker högkvalitativa tryck på allt från kläder till kontorsmaterial, mässor och events.

Med några av Sveriges bästa leverantörer kan vi erbjuda hundratusentals artiklar till konkurrenskraftiga priser — med personlig service och riktigt bra tryck.
Vad säger våra kunder?

+10 år av hög kundnöjdhet!

Jag hade turen att jag hittade Attitude i början av min karriär som klädproducent. Jag har använt mig av Attitude i +10 år och grabbarna har hjälpt mig med allt från produktion, 3PL, frakt, webshop, designs, strategier mm. Jag är så otroligt glad och tacksam för all hjälp jag har fått och jag skulle aldrig någonsin byta producent! Attitude! :D <3

Läs våra TrustPilot Recensioner

Varför du skall välja Attitude.se

Kvalitetssäkring

Du godkänner alltid korrektur, gjord av en grafiker, innan produktion.

Låga volymkrav

Flera av våra artiklar har 1 artikel som minsta beställningsantal.

Inga startavgifter

I vår prissättning tillkommer inga startavgifter.

Kläder trycks i Sverige

Flera av våra kläder trycks i Sverige med hög kvalitet & låga felmarginaler.

Fri frakt över 3000kr

Leveranstid är ungefär 2 veckor men prata med oss om det är brådskande.

Mängdrabatt

Större antal artiklar per order ger dig lägre pris per artikel.

Våra kunder säger

"Tack för att ni fixade leveransen i tid men framför allt för den schyssta kvaliteten på kläderna. Toppklass!"

Enkelt att beställa och få det levererat

1
Välj en artikel ur vårt sortiment
2
Konfigurera artikeln — Antal, färg osv.
3
Vänta in och godkänn korrektur från grafiker
4
Få dina tryckta artiklar levererade