Inkl. moms
Exkl. moms

Vad är sublimeringstryck?

Sublimering

Sublimeringstryck erbjuder en unik lösning för hållbara och högkvalitativa tryck på textilier, speciellt inom sportindustrin. Denna metod har revolutionerat hur vi tänker kring personanpassad design och hållbarhet i textilprodukter.

Fördelen med sublimeringstryck är att när man värmer sublimeringsfärgerna på plagget så går de in i textilfiberna och blir ett med dem.

Till skillnad mot transfer- och screentryck ligger alltså sublimeringstrycket inte ovanpå tröjans fiber utan i dem. Hållbarheten blir alltså lika hög som plaggets livslängd samt så kan man inte "känna" trycket på plaggets yta.

Nackdelen är att processen endast fungerar på polyesterbaserade plagg eller plagg som består av minst 50% polyester. En annan nackdel är också att kostnaden är högre än andra tryckmetoder som t.ex. screentryck.

Det vanligaste användningsområdet för sublimeringstryck är att trycka spelartröjor för ishockey och fotboll men även t.ex. tryck på sublimationsmugg med fullfärg eller sublimerat nyckelband.

Behöver du hjälp med sublimeringstryck för större upplagor?
Kontakta oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi er vidare.

Snabbfakta om Sublimeringstryck:

 1. Införlivar färg direkt in i textilfibern, vilket skapar en hållbar finish.
 2. Sublimeringstryck är endast effektiv på polyesterbaserade material eller blandmaterial med minst 50% polyester.
 3. Det är generellt en högre kostnad jämfört med andra tryckmetoder.
 4. Idealisk för sportkläder som ishockey- och fotbollströjor.
 5. Trycket har samma livslängd som plagget det appliceras på.

Vad är Sublimeringstryck?

Sublimering är en avancerad tryckteknik som använder värme för att överföra färg till textil. Tekniken skiljer sig från traditionella tryckmetoder såsom screentryck och transfertryck genom att färgen inte bara appliceras på ytan utan faktiskt integreras in i själva textilfibern. Detta skapar en produkt där färgen inte bleknar eller försvinner efter tvätt, och där designen inte kan kännas med handen.

Fördelar med Sublimeringstryck

 • Hållbarhet: Eftersom färgen blir en del av textilfibern, är trycket extremt hållbart och motståndskraftigt mot tvätt, blekning och slitage.
 • Kvalitet: Sublimeringstryck möjliggör skarpa och detaljerade designs som inte är möjliga med traditionella tryckmetoder.
 • Komfort: Trycket känns inte på plagget, vilket ökar komforten för användaren.

Utmaningar med Sublimeringstryck

 • Materialbegränsningar: Sublimeringstryck är endast möjligt på polyesterbaserade material, vilket begränsar användningsområdena.
 • Kostnad: Den högre kostnaden för sublimeringstryck kan vara en barriär för mindre upplagor eller för kunder med strikt budget.

Användningsområden

Även om sublimeringstryck är populärt för sportkläder som fotbolls- och ishockeytröjor, utvidgas dess användning kontinuerligt. Det används allt mer för eventmarknadsföring, företagskläder, och inom modeindustrin för unika och anpassade klädesplagg som uttrycker individuell stil.

Att tänka på vid Sublimeringstryck

När du överväger sublimeringstryck för ditt projekt, tänk på följande:

 • Designflexibilitet: Sublimering erbjuder stor designflexibilitet, men det är viktigt att designen anpassas för att passa väl på det valda materialet.
 • Kvalitetskontroll: Se till att välja en pålitlig leverantör som kan garantera kvaliteten på både tryck och material.
 • Budget: Planera för den högre kostnaden som kommer med sublimeringstryck för att säkerställa att projektet håller sig inom budget.

Sammanfattning

Sublimeringstryck är en framstående teknik för att skapa hållbara, högkvalitativa och komfortabla textilprodukter. Även om det finns utmaningar som materialbegränsningar och högre kostnader, är fördelarna med denna metod uppenbara för dem som söker efter ett långvarigt och professionellt tryck.

Sedan 2003 har Attitude.se varit det självklara valet för företag och privatpersoner som söker högkvalitativa tryck på allt från kläder till kontorsmaterial, mässor och events.

Med några av Sveriges bästa leverantörer kan vi erbjuda hundratusentals artiklar till konkurrenskraftiga priser — med personlig service och riktigt bra tryck.
Hur beställer du tryck hos Attitude.se?
Vad säger våra kunder?

+10 år av hög kundnöjdhet!

Jag hade turen att jag hittade Attitude i början av min karriär som klädproducent. Jag har använt mig av Attitude i +10 år och grabbarna har hjälpt mig med allt från produktion, 3PL, frakt, webshop, designs, strategier mm. Jag är så otroligt glad och tacksam för all hjälp jag har fått och jag skulle aldrig någonsin byta producent! Attitude! :D <3

Läs våra TrustPilot Recensioner

Varför du skall välja Attitude.se

Kvalitetssäkring

Du godkänner alltid korrektur, gjord av en grafiker, innan produktion.

Låga volymkrav

Flera av våra artiklar har 1 artikel som minsta beställningsantal.

Inga startavgifter

I vår prissättning tillkommer inga startavgifter.

Kläder trycks i Sverige

Flera av våra kläder trycks i Sverige med hög kvalitet & låga felmarginaler.

Fri frakt över 3000kr

Leveranstid är ungefär 2 veckor men prata med oss om det är brådskande.

Mängdrabatt

Större antal artiklar per order ger dig lägre pris per artikel.

Våra kunder säger

"Tack för att ni fixade leveransen i tid men framför allt för den schyssta kvaliteten på kläderna. Toppklass!"

Enkelt att beställa och få det levererat

1
Välj en artikel ur vårt sortiment
2
Konfigurera artikeln — Antal, färg osv.
3
Vänta in och godkänn korrektur från grafiker
4
Få dina tryckta artiklar levererade