Inkl. moms
Exkl. moms
Starta klädmärke som UF-företag

Starta klädmärke som UF-företag

Kläder med Tryck för UF-Företag: En guide till framgång

Att skapa ett UF-företag (Ung Företagsamhet) inom klädtryck är en spännande väg för unga entreprenörer att utforska kreativitet, lära sig affärskunnande och sälja en produkt med låga trösklar. Kläder med tryck erbjuder en unik möjlighet att skapa en varumärkesidentitet, sprida budskap och generera intäkter.

I den här guiden tar vi dig genom stegen för att lyckas att börja sälja kläder med tryck som UF-företag.

Behöver ni hjälp med att komma igång — Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er.
En minsta budget som krävs för att komma igång är 10,000 SEK

Starta klädmärke som UF-företag

Bra att tänka på för ett UF-företag som vill börja sälja kläder med tryck

  1. Identifiera din nisch: Förstå din målgrupp och skapa kläder som tilltalar dem.
  2. Design din produkt: Utveckla iögonfallande designs som kan tryckas på kläder och som har en efterfrågan hos din målgrupp.
  3. Välj rätt tryckmetod: Förstå de olika tryckmetodernas fördelar för ditt projekt. Vanligtvis används screentryck, transfer, DTG eller brodyr som tryckteknik beroende på vad som önskas. Detta steget hjälper vi er med. 
  4. Hållbarhet och kvalitet: Välj material och tryckmetoder som speglar era värden. Skall plaggen vara billiga, dyra, eller någonstans mittemellan? Vi har över 50,000 artiklar i vårt sortiment och har något för alla.
  5. Försäljningskanal: Hur hade ni tänkt att sälja era kläder — Via butik, e-handel, mässor eller via någon annan kontaktpunkt?
  6. Marknadsför effektivt: Använd digitala verktyg för att nå ut till din publik och marknadsför era plagg via rätt personer.
  7. Feedback och iteration: Lyssna på dina kunder och anpassa dig efter feedbacken. Detta gör att du kan kontinuerlig förbättra din affärsidé. Bolla gärna frågor med oss för att förbättra din produkt.

Identifiera din nisch

Det första steget mot ett framgångsrikt UF-företag inom klädtryck är att identifiera din nisch. Vilken målgrupp vill du nå? Är det studenter, sportentusiaster, eller modeintresserade? Genom att förstå din målgrupp kan du skapa ett sortiment som har en verklig efterfrågan.

Designa din produkt

Kärnan i ett klädföretag med tryck är självklart designen. Era designs bör inte bara vara iögonfallande utan också bära ett budskap eller värde som är viktigt för er och er målgrupp. Tänk på vad som skulle göra era kläder unika på marknaden.

Välj rätt tryckmetod

Det finns flera tryckmetoder att välja mellan, såsom screentryck, transfertryck, DTG eller brodyr. Varje metod har sina egna fördelar beroende på designens komplexitet, färgbehov, och upplaga. Kontakta oss så hjälper vi er vidare med att välja rätt tryckmetod.

Hållbarhet och kvalitet

Många konsumenter värderar nu hållbarhet högt. Välj högkvalitativa och hållbara material för era kläder och tryck för att inte bara tillfredsställa detta växande krav utan även bidra till en mer hållbar framtid. Om du behöver hjälp med att välja rätt artiklar så har vi över 50.000 olika artiklar i vårt sortiment att välja mellan.

Försäljningskanaler

En välutformad försäljningskanal är kritisk för att sälja era kläder — Det kan antingen vara via en e-handel, social media, butiker, eller återförsäljare. Vill ni starta en e-handel så är plattformar som Shopify eller WooCommerce enkla att starta, med funktioner som är anpassade för UF-företag.

Marknadsför effektivt

Använd sociala medier, influencer-marknadsföring, och andra onlineplattformar för att marknadsföra era produkter. Var tydliga med ert varumärkes budskap och vad som gör era kläder unika.

Feedback och iteration

Ett framgångsrikt företag växer genom att lyssna på sina kunder. Samla in feedback och var beredd att anpassa era produkter och processer. Detta kommer inte bara förbättra era produkter utan även stärka relationen med era kunder.

Att driva ett UF-företag med fokus på kläder med tryck är en utmärkt möjlighet att kombinera kreativitet med entreprenörskap. Genom att följa dessa steg kan ni bygga ett framgångsrikt och hållbart företag som inte bara genererar vinst utan också bidrar till samhället och miljön.

Sedan 2003 har Attitude.se varit det självklara valet för företag och privatpersoner som söker högkvalitativa tryck på allt från kläder till kontorsmaterial, mässor och events.

Med några av Sveriges bästa leverantörer kan vi erbjuda hundratusentals artiklar till konkurrenskraftiga priser — med personlig service och riktigt bra tryck.
Hur beställer du tryck hos Attitude.se?
Vad säger våra kunder?

+10 år av hög kundnöjdhet!

Jag hade turen att jag hittade Attitude i början av min karriär som klädproducent. Jag har använt mig av Attitude i +10 år och grabbarna har hjälpt mig med allt från produktion, 3PL, frakt, webshop, designs, strategier mm. Jag är så otroligt glad och tacksam för all hjälp jag har fått och jag skulle aldrig någonsin byta producent! Attitude! :D <3

Läs våra TrustPilot Recensioner

Varför du skall välja Attitude.se

Kvalitetssäkring

Du godkänner alltid korrektur, gjord av en grafiker, innan produktion.

Låga volymkrav

Flera av våra artiklar har 1 artikel som minsta beställningsantal.

Inga startavgifter

I vår prissättning tillkommer inga startavgifter.

Kläder trycks i Sverige

Flera av våra kläder trycks i Sverige med hög kvalitet & låga felmarginaler.

Fri frakt över 3000kr

Leveranstid är ungefär 2 veckor men prata med oss om det är brådskande.

Mängdrabatt

Större antal artiklar per order ger dig lägre pris per artikel.

Våra kunder säger

"Tack för att ni fixade leveransen i tid men framför allt för den schyssta kvaliteten på kläderna. Toppklass!"

Enkelt att beställa och få det levererat

1
Välj en artikel ur vårt sortiment
2
Konfigurera artikeln — Antal, färg osv.
3
Vänta in och godkänn korrektur från grafiker
4
Få dina tryckta artiklar levererade